KIC POP HOR

Nevladino udruženje Kutak je osnivač KIC POP HORA, a na inicijativu Snežane Burzan, građana Podgorice i dirigenta Saše Barjaktarovića. Prva proba održana je 01.03. 2017. godine. Pridružilo nam se nekoliko zaljubljenika u horsko pjevanje, okupilo oko 30 horista, da bi kasnije taj broj dostigao broj od 100, a danas nas je više od 60.

Osnivanjem hora smo pružili mogućnost svim ljubiteljima muzike i horskog pjevanja da uživaju u muzici i šire dobru energiju i glas. Ima nas svih starosnih dobi - od 16 pa do skoro 70 godina! Najmlađa članica hora je Sofija, a najstariji član ima 67 godina. Među nama su pravnici, ekonomisti, elektro inženjeri, nastavnici, profesori, ljekari, novinari, studenti, preduzetnici/ce, modna kreatorka, IT stručnjaci, komunikolozi, srednjoškolci, penzioneri. Odlično se slažemo, podržavamo jedni druge, savjetujemo i učimo jedni od drugih. Sve nas naravno vezuje ljubav prema muzici, pjevanju, druženju. KIC POP HOR je rezultat ogromne ljubavi, posvećenosti, rada i upornosti.

Dana 20.04. 2017. godine HOR je imao prvi nastup, u okviru obilježavanja 70-godišnjice folklornog ansambla KIC-a "B.Tomović", a svoj prvi večernji koncert 27. juna 2017. godine u velikoj sali KIC-a i nezapamćeno inetresovanje publike. Uslijedili su koncerti u Budvi /između crkava, 27.07., Kotoru/ispred katedrale, 01.08., a već u septembru smo bili gosti Festivala lutkarstva u Podgorici - 17.09. Dana 06.10. otvorili smo kraćim koncertom u Herceg Novom Festival horova, a 14.10. podržali smo nastupom na Trgu nezavisnosti akciju NVO Zdrava dona Montenegrina /borba protiv kancerta dojke/. Dana 20.10. učestvovali smo na autorskoj večeri Momčila Zeka Zekovića iz Perpera, 30 godina rada, i otpjevali 10-to minutni kolaž njegovih pjesama u Crnogorskom narodnom pozorištu. U hotelu Ramada smo 01.11. bili dio svečanosti tog hotela, a 11.11. gostovali smo u programu Evropskog prvestva u džudou u restoranu Šipčanik. Četiri spektakularna koncerta partizanskih pjesama "Bez dileme - antifasizam" održali smo 29. i 30. 11. i 22.12. /18 i 20 h/. U Zetskom domu na Cetinju pjevali smo u okviru svečanosti dodjele nagrade Iskra 08.12. , a na poziv Međunarodnog kluba žena učestvovali smo u svečanom otvaranju Božićnog bazara 16.12. u molu Delta.

Na zahtjev i molbu publike i u martu ove godine 29. i 30. održali smo koncerte partizanskih pjesama "Bez dileme - antifasizam". Pjevali smo sa velikom ljubavlju i energijom na humanitarnom koncertu na poziv Rotary kluba Podgorica 9. marta u velikoj sali KIC-a. Na koncertu na platou ispred zgrade crnogorskog Parlamenta, koji u čast Dana pobjede nad fašizmom - 9. maj organizuje Skupština, čiji smo mi gosti, dana 08. maja, otpjevali smo pjesme sa repertoara "Bez dileme - antifasizam". Dana 25. maja tekuće godine bili smo gosti KUD Budo Tomović koji su održali cjelovečernji koncert a 26. maja smo otvorili ljetnju turističku sezonu u Tivtu, na rivi Pine. Tokom 60-min koncerta nastupilo je oko 50 članova i članica hora.

Dana 02. juna tekuće godine hor je nastupao u okviru City Groove festivala. Nakon toga je hor 18. juna otvorio prvi festival horova u okviru Barskog ljetopisa. U periodu od 23. do 25. juna, dio KIC POP HORA je pratio folkloraše "Buda Tomovića" na turneji u Hrvatskoj. Dana 26. juna hor je nastupio na Cetinju u okviru promocije albuma Momčila Zekovića Zeka - "Džep sa tajnama"

.

Sve informacije o aktivnosti hora i press cliping možete vidjeti na zvaničnoj Facebook stranici hor-a .

Aristotel

"Ni jedan veliki umjetnik ne vidi stvari onakvim kakve one stvarno jesu. Ukoliko bi bilo tako on bi prestao da bude umjetnik."

Pablo Picasso

"Cilj umjetnosti nije da predstavi vanjsku pojavnost stvari nego njihov unutrašnji značaj."

"Svaki umjetnik je na početku bio amater."

"Umjetnik nije plaćen za svoj rad, nego za svoju viziju."

"Umjetnost nije stvar – ona je pravac."